A mi történetünk

A Dafót 1919-ben alapította Nils Forssberg és John Danielson Danielson Forssberg & Co. néven. A 70-es évek közepén a nevet Dafo Brandre változtatták. A DAFO a DAnielson és FOrssberg rövidítése.

A vállalat hordozható tűzoltó készülékekkel kezdett kereskedni Pyrene kereskedelmi névvel. A Pyrene, az első halon tűzoltó készülék, az 1960-as évek végétől a Dafo termékpalettájának része volt. A különböző típusú termékek kereskedelme után a Dafo a 70-es évek közepén, a név Dafo-ra történő megváltoztatásával egy időben úgy döntött, hogy teljes mértékben elkötelezi magát a tűzvédelmi termékek teljes választékát kínáló nagykereskedővé válása mellett.

A Dafo volt az egyik első olyan vállalat világszerte, amely már 1976-ban elkezdett integrált tűzvédelmi megoldásokat fejleszteni járművekhez. Ennek oka a biztosítási ágazat igénye volt, amely a megfelelő biztosítás megszerzéséhez az erdészeti gépek tűzoltó rendszerrel való felszerelését kérte.

2014 - Wisconsinban megalakult a Dafo US. 2018 - az iroda és a raktár az észak-karolinai Wilmingtonba költözött.

2018. július 1-jén a Dafo úgy döntött, hogy szétválasztja a járművekre vonatkozó tűzérzékelési és tűzoltási tevékenységét az alapvető tűzvédelmi berendezésekkel kapcsolatos üzletágától. A világra jött új vállalat a Dafo Vehicle Fire Protection lett.

2020. január 1-jén a finnországi Dafo Oy egyesült a Dafo Vehicle-lel.

2020. május 1-jén a malajziai Kuala Lumpurban leányvállalatként megalakult a Dafo Asia.

2020. július 1-jén Észtországban megalakult a Dafo Vehicle Estonia OÜ.