Kereskedelmi szervezetek

Miért fontos számunkra a tagság

A Dafo Vehicle világszerte aktívan részt vesz a kutatásban, a biztonsági fejlesztésekben és az érdekérvényesítésben a közlekedés területén. Annak érdekében, hogy az élvonalban legyünk, a Dafo Vehicle számos szakmai szervezetnek és hálózatnak tagja, mert ezen keresztül jobban megértjük az iparágon belüli kihívásokat és igényeket, valamint lehetőséget kapunk arra, hogy tudással járuljunk hozzá és befolyásoljuk a legújabb fejlesztéseket. Ez egyúttal egy módja annak is, hogy naprakészek maradjunk, és megosszuk a legfrissebb híreket ügyfeleinkkel. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a kereskedelmi szervezeteket, amelyeknek jelenleg tagjai vagyunk.

APTA - Amerikai Közlekedési Szövetség

Az American Public Transportation Association (APTA) egy nonprofit nemzetközi szövetség, amely több mint 1500 köz- és magánszektorbeli tagszervezetet tömörít. A tagjainknak nyújtott előnyök közé tartozik a szövetségi finanszírozás és szakpolitikák, a kutatás, a műszaki szakértelem, a tanácsadási szolgáltatások, a munkaerő- fejlesztési programok, az oktatási konferenciák és szeminriumok, valamint 135 szakterületi munkabizottság érdekérvényesítése.
Tagjaink az iparág minden területén tevékenykednek - a közlekedési rendszerek tervezésétől, finanszírozásától, építésétől és üzemeltetésétől kezdve a járművek, berendezések, valamint a közlekedési termékek és szolgáltatások kutatásáig, fejlesztéséig, gyártásáig és karbantartásáig. Ezen kívül a felsőoktatási intézmények, közlekedési hálózati vállalatok, közlekedési szövetségek és állami közlekedési minisztériumok is APTA-tagok. https://www.apta.com/

Busworld Academy

A Busworld és a Busworld Academy fennállása során mindig is fókuszpont volt azok számára, akik az autóbusz- ipar számos aspektusával kapcsolatos mindenféle információt meg akartak találni. A kiállítók, üzemeltetők, egyetemi oktatók, újságírók, mérnökök és egyéb kapcsolatok világméretű hálózatát felhasználva mindig is képesek voltunk a megfelelő irányba terelni az embereket.
A Busworld Academy három fő célkitűzése: az autóbusszal kapcsolatos ismeretek megszerzése, összegyűjtése és megosztása az iparág minden aspektusáról, beleértve a fenntartható mobilitást elősegítő technológiai fejlesztéseket, a jogszabályokat, a piacokat és a speciálisabb témákat, mint például az autóbuszos turizmus. Ezek a témák három fő területbe sorolhatók: Biztonság, Fenntarthatóság és Kényelem. https://academy.busworld.org/

Földmozgató Berendezések Biztonsága Kerekasztal

A Földmozgató Berendezések Biztonsága Kerekasztal (EMESRT) egy globális kezdeményezés a legnagyobb bányavállalatok bevonásával. Az EMESRT együttműködik a bányaipar legfontosabb eredeti berendezésgyártóival (OEM-ek) a berendezések tervezésének továbbfejlesztése érdekében, hogy a biztonságos üzemeltethetőség és karbantarthatóság a szabványokon túlmenően is javuljon. https://emesrt.org/

EIT (Európai Innovációs és Technológiai Intézet) Nyersanyagok

Az EIT RawMaterials víziója, hogy a nyersanyagokat Európa egyik fő erősségévé fejlessze.
Az EIT RawMaterials küldetése, hogy az innováció, az oktatás és a vállalkozói szellem ösztönzésével az európai ásványi, fém- és anyagipari ágazat fenntartható versenyképességét az értéklánc mentén biztosítsa.
A nyersanyagok alapvető fontosságúak a környezetbarát energiatechnológiákra való átállás biztosításához, a növekedés és a fenntartható fogyasztás biztosításához, valamint a tiszta és hatékony fogyasztói technológiákhoz való hozzáférés biztosításához. Európa nagymértékben függ a nyersanyagimporttól, hogy biztosítsa feldolgozóiparának globális versenyképességét, és felgyorsítsa az erőforrás-hatékony, fenntartható társadalomra való átállást.
https://eitrawmaterials.eu/

FKG - A Skandináv Autóipari Beszállítók Szövetsége

A Skandináv Autóipari Beszállítók Szövetsége az autóipar skandináv beszállítóinak szakmai szövetsége. Ma már több mint 350 tagvállalatuk van. Közel 30 éve járulnak hozzá beszállítói fejlődésükhöz azzal, hogy aktívan tevékenykednek az ipar, a politikusok, a hatóságok és a média felé szószólóikként. Emellett találkozóhelyeket hoznak létre, erősítik az üzleti kapcsolatokat, növekedési lehetőségeket biztosítanak, és az iparági kompetenciával dolgoznak.
https://fkg.se/

GPN - Globális utashálózat

A GPN célja, hogy vezető nemzetközi szervezet legyen a felszíni minőségi személyszállítás területén, és ügyfeleinek a biztonság, a minőség és a szolgáltatás magas szintű mércéjét biztosítsa tagországaiban világszerte.
https://gpn.travel/

MFPA - Malajziai Tűzvédelmi Szövetség

A szervezet célja a tűzvédelmi ipar népszerűsítése és fejlesztése. Az évek során különböző rövid tanfolyamokat szervezett tagjaink jobbítása érdekében. Együttműködött különböző szakmai szervezetekkel szemináriumok szervezésében, és részt vett a Tűzvédelmi Hatósággal az IFCAA (Ázsiai Nemzetközi Tűzoltófőnöki Szövetség) és az IFCEM (Nemzetközi Tűzvédelmi Konferencia és Kiállítás) kiállításának megszervezésében.
A szervezet aktívan részt vesz a szabványok megírásában azáltal, hogy a SIRIM-mel együtt részt vesz a szabványok megírásával foglalkozó különböző munkacsoportokban, az aktív és passzív tűzvédelmi rendszerekkel foglalkozó műszaki bizottságokban.
https://mfpa.com.my/

SIS - Svéd Szabványügyi Intézet

Az ISO és a CEN részeként a SIS egy olyan szakértői hálózatot irányít, amely nemzetközi szabványok létrehozásán dolgozik. Velünk együtt az érdekeltek kezdeményezhetnek és együttműködhetnek a legjobb gyakorlatok kidolgozásában, amelyek elősegítik Svédország versenyképességét és ösztönzik a társadalom intelligens, fenntartható fejlődését. A SIS a svéd társadalom minden területén tevékenykedik, beleértve az ipart, a tudományos életet, a közszférát és a nem kormányzati szervezeteket.
https://www.sis.se/en/

Svéd Tűzvédelmi Szövetség

A Svéd Tűzvédelmi Szövetség egy közérdekű, nonprofit egyesület, amely a nagyobb tűzbiztonságért dolgozik Svédországban. A tudás az alapja mindannak, amit teszünk. Az emberi sérülések és anyagi károk megelőzésére és csökkentésére tett erőfeszítéseink minden évben segítenek életeket menteni, a szenvedést enyhíteni és a társadalom költségeit csökkenteni. https://www.brandskyddsforeningen.se/eng/

UITP - Nemzetközi Tömegközlekedési Szövetség

Az UITP (Union Internationale des Transports Publics) a tömegközlekedés nemzetközi szövetsége és a fenntartható városi mobilitás szenvedélyes bajnoka. Ez az egyetlen olyan világméretű hálózat, amely összefogja a tömegközlekedés valamennyi érdekeltjét és a fenntartható közlekedési módokat. Az életminőség és a gazdasági jólét javításán dolgoznak azáltal, hogy világszerte támogatják és népszerűsítik a fenntartható közlekedést a városi területeken. https://www.uitp.org/